Innhold
Smilende dame sitter ved kjøkkenbordet med nettbrett og kopp. foto
Stort sett er det trygt å handle på nett, likevel er det godt å vite at du er sikret mot ID-tyveri.

Juletid er handletid, også for nettbutikkene. Synes du julestresset i butikkene blir litt for slitsomt, er hyggelig handel fra sofakroken absolutt å anbefale.

- Men ikke bruk det vanlige bankkortet ditt. Når du handler på nett, bør du alltid betale med kredittkort, slår salgs- og markedsdirektør Anders Gran i Eika Kredittbank fast.

Grunnen er at du på den måten handler med bankens penger, og ikke dine egne. Skulle du bli utsatt for svindel, blir ikke lønnskontoen din tappet. Har du brukt kredittkort er det banken som tar ansvaret, forklarer Gran.

Hjelp og juridisk bistand
Stort sett er det trygt å handle på nett, spesielt om man tar forholdsregler og holder seg til velrennomerte butikker. Samtidig vet vi at 4 av 10 netthandlere en eller annen gang har opplevd problemer. Da er det også godt å vite at du er sikret mot ID-tyveri.

- Skulle noen misbruke din identitet til å kjøpe varer og tjenester, har du med våre kredittkort rett til juridisk bistand på inntil 50.000 kroner dersom kortet har vært i bruk de siste 45 dagene. Betaler du med VISA eller Mastercard har du også noe som heter leveringsgaranti. Det betyr at om du ikke får varen du har bestilt, er det vi i banken som ordner opp med leverandøren. Eller om du vil reklamere, og firmaet du kjøpte fra er slått konkurs, forklarer Anders Gran.