Innimellom kan det være nødvendig å søke om kortsiktig finansiering – for eksempel når vaskemaskinen streiker eller bilen må på verksted. Problemet oppstår først om:

 • Du ikke klarer å betale ned i tide og rentene blir uhåndterlige
 • Kredittkortgjelden blir større hver eneste måned
 • Ett forbrukslån blir til flere

Kjenner du deg igjen? Da er du ikke alene. Nye tall fra Gjeldsregisteret viser at nordmenn skylder til sammen 170 milliarder kroner i forbruksgjeld. 207 000 personer sitter på 60 prosent av all forbruksgjeld, og hver av dem skylder 420 000 kroner i snitt.

Søk om refinansiering hos banken som kjenner deg best 


Samle lån og spar penger

Det er fort gjort å miste oversikten om du har flere forbrukslån med ulike forfallsdatoer. Husk at du alltid kan komme til oss for en rådgiversamtale. Som din lokale bank kjenner vi deg godt – kanskje har du boliglån og forsikringer hos oss fra før – og vi vet ofte hva som vil være lurt i din situasjon.

Løsningen vil i mange tilfeller være å samle lånene dine i ett enkelt lån. Du som har ledig sikkerhet i boligen din, kan bake det inn i boliglånet. Husk bare at de lønner seg å nedbetale fortere, og at det kan bli dyrere dersom du nedbetaler smågjeld over, for eksempel, 25 år.


Alternativet er å samle det i et Eika Smålån som gir god oversikt og kontroll. 

Eika Smålån er vårt tilbud til deg som vil refinansiere forbrukslån og kredittkortgjeld. Ved å samle alt på én plass vil du:

 1. Spare penger
  Lav etableringskostnad og en av markedets laveste renter. Lavere terminkostnader og gebyrer gjør at de månedlige utgiftene synker, og du kan velge å betale ned lånet raskere.
 2. Få bedre oversikt
  Med all gjeld samlet hos oss har du én dato, én sum og én bank å forholde deg til. Det gjør det lettere å planlegge hverdagen og ha kontroll på økonomien.

Så mye kan du spare

Se for deg at du har et lån på 150 000 kr med 5 års løpetid og 15 % nominell rente i en annen bank. Gjennom å refinansiere det lånet vil du kunne spare 382 kr/måned eller totalt 22 924 kr over 5 år dersom renten går fra 15 til 10 %.

 • 150 000 kr over 5 år med 15 % nom. rente, 16,73 % eff. rente, 200 kr etablering, 40 kr termingebyr. Terminbeløp 3 61 kr, totalt renter og gebyrer 66 796 kr
 • 150 000 kr over 5 år med 10 % nom. rente, 11,13 % eff. rente, 200 kr etablering, 40 kr termingebyr. Terminbeløp 3 231 kr, totalt renter og gebyrer 43 872 kr

Slik søker du om refinansiering

 1. Fyll ut søknaden og send inn
  Opplysningene du legger inn i kalkulatoren tas med videre til søknadskjemaet.
 2. Få tilbud
  Blir søknaden din godkjent, får du et tilbud om finansiering rett etter innsending. Tilbudet har en varighet på 30 dager.
 3. Signer lånedokumentene med BankID
  Du kan også signere med BankID på mobil.
 4. Vi utbetaler og ordner opp for deg

Sjekk pris og søk om Eika Smålån her